Clicky

Cygnaei Hem och Skola

Cygnaei Hem och Skola I Cygnaei Hem och Skola drar vi föräldrar vårt strå till stacken för att alla ska trivas och ha

Cygnaei Hem och Skola arbetar för ett gott samarbete mellan hemmen och skolan. Det gör vi genom att ordna eller stöda gemensamma evenemang för lärare, föräldrar och elever. Hem och Skola är alla vi med barn i Cygnaeus och som vill bidra till att barnens skoltid ska bli ett kärt minne. Det är inte bara klassombud, styrelse och andra aktiva som ska känna sig hemma i Hem och Skola, utan vi alla. Det är en trygghet för barnen när också föräldrarna känner varandra.

Operating as usual

Rapport från matsvinnsveckan i Cygnaeus.
15/09/2022

Rapport från matsvinnsveckan i Cygnaeus.

En ny tradition har sett dagens ljus! Efter morgonens dundersuccé "Mammorna läser" blir evenemanget en stående programpu...
08/09/2022

En ny tradition har sett dagens ljus! Efter morgonens dundersuccé "Mammorna läser" blir evenemanget en stående programpunkt de kommande höstarna. Det är ju ett lätt och roligt sätt för nya och gamla Cygnaeusföräldrar att träffas och dessutom genomgå elddopet att läsa högt för en krävande lyssnarskara.

Och papporna då, undrar du kanske? Lugn, bara lugn. Det alltid lika populära "Papporna läser" fortsätter som tidigare år med en läsmorgon i november. Också papporna får kaffe och hemlagad kladdkaka!

Vilket drag det blev under morgonens Back to School-kaffe! Hurra för alla glada föräldrar – och hurra för alla flinka el...
16/08/2022

Vilket drag det blev under morgonens Back to School-kaffe! Hurra för alla glada föräldrar – och hurra för alla flinka elever som lyckades med stordådet att obemärkt tömma pepparkakslådan! Vi gör väl om det här när hösten knackar på, va?

I morgon bitti 16.8 dricker vi Back to School-kaffe från kl. 8.15 så länge kaffet räcker – välkommen!
15/08/2022

I morgon bitti 16.8 dricker vi Back to School-kaffe från kl. 8.15 så länge kaffet räcker – välkommen!

Vilken härlig stämning här på ! Missa inte lördagens spännande stafetter - vi ses!
20/05/2022

Vilken härlig stämning här på ! Missa inte lördagens spännande stafetter - vi ses!

En föreläsningskväll om s*x och såntVisste du att de två mest lästa böckerna i Norsens skolbibliotek är ”Lätta s*xboken”...
18/05/2022
Inti Chavez Perez – Författare och föreläsare

En föreläsningskväll om s*x och sånt

Visste du att de två mest lästa böckerna i Norsens skolbibliotek är ”Lätta s*xboken” och ”Jag och du”?

Bägge böckerna är skrivna av den prisbelönte s*xualupplysaren Inti Chavez Perez och honom får du träffa i Norsen nu på måndag kväll den 23.5! Som värd för kvällen står Norsens Hem och Skola-förening och de bjuder också på ost och vin under kvällen.

Intresserad? Då ska du anmäla dig senast på fredag 20.5. Norsens och Cygnaeus HoS-föreningar står för utgifterna, du behöver bara anmäla dig på [email protected] så att alla inköp kan planeras.

Välkommen till en garanterat givande kväll!

Tid & plats: Norsens festsal, Unionsgatan 2, med ingång från Bernhardsgatan, kl. 18.00.

Hjärtligt välkommen!

Läs mer om Inti på https://www.intichavezperez.se

Inti Chavez Perez föreläser för elever, skolpersonal och vårdpersonal. Inti Chavez Perez Inti Chavez Perez är en uppskattad föreläsare och författare. Hans ämne är s*xualitet och hur normer fått oss att missförstå kroppen och s*x. Intis böcker har utgivits på 19 språk och kommit in p...

Det legendariska ”Jorden runt”-evenemanget är äntligen tillbaka! Boka  redan nu tisdagen 10 maj kl. 17.30-19.30, då blir...
22/04/2022

Det legendariska ”Jorden runt”-evenemanget är äntligen tillbaka! Boka redan nu tisdagen 10 maj kl. 17.30-19.30, då blir det ”Norden runt”!
Det här är ett evenemang som vi skapar tillsammans, så engagera dig i den egna klassens program! Kolla Wilma för mer info!

DETTA EVENEMANG ÄR INSTÄLLT. MEN VI SATSAR ISTÄLLET PÅ "NORDEN RUNT" DEN 10 MAJ!Premiär för Mammorna läser! I kölvattnet...
20/04/2022

DETTA EVENEMANG ÄR INSTÄLLT. MEN VI SATSAR ISTÄLLET PÅ "NORDEN RUNT" DEN 10 MAJ!

Premiär för Mammorna läser! I kölvattnet av det populära Papporna läser-evenemanget har många frågat efter ett Mammorna läser och nu är det äntligen dags. Pricka in torsdag den 5 maj kl. 9 och klura ut vilken bok du vill läsa.

- Språket är fritt
- Mamma kan skicka en ersättare
- Kaffe serveras av Hem & skola-gänget
- Det blir mingel och boksnack

OCH: Richardsgatans bokstjärna Tobias Larsson är på plats med både ett urval böcker och sin lånemaskin.

Låter det här bra? Anmäl dig då till klassläraren senast tisdag 3.5.

Välkommen!

(Jo, en strejk kan lägga käppar i hjulet, men tills vi vet mer är vi alla goa och glada.)

21/03/2022

Kom på Solskenskaffe! I morgon bitti (alltså tisdag 22 mars!) firar vi vårdagjämningen med Solskenskaffe på trottoaren utanför Cygnaeus, kom dit och lapa sol & kaffe! Vi ses!

Suck, alla dessa skärmar! Hur kan vi stöda våra barn i dagens digitala samhälle?Torsdagen den 7.4 kl. 18 ordnar vi i sam...
15/03/2022

Suck, alla dessa skärmar! Hur kan vi stöda våra barn i dagens digitala samhälle?

Torsdagen den 7.4 kl. 18 ordnar vi i samarbete med Förbundet Hem och Skola en föreläsning om skärmar, smarttelefoner, sociala medier och ständig uppkoppling.

Föreläsare är den skarpsinniga socialpsykologen Anna Henning, universitetslektor vid Helsingfors universitet.

Vi kan utlova en mycket givande kväll med intressanta diskussioner – varmt välkommen!

Anmäl dig här: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezRe-hbMpxEjwoBJ7W3qfFJxPwqg4iic7K7kQ8JBYjuoIvzQ/viewform

Hem och Skola i Finland

Full fart i backen!Fjällskidarklubben -37 i Noux bjuder in till en gratis skidkväll, läs mer här:----FK-37 önskar välkom...
07/02/2022

Full fart i backen!

Fjällskidarklubben -37 i Noux bjuder in till en gratis skidkväll, läs mer här:

----
FK-37 önskar välkommen på gratis skidkväll till Noux 11.2.2022

Det bästa med vintern är skidåkning, tycker vi som tillbringar kvällar och veckoslut i Swinghills slalombacke i Noux. Därför bjuder Fjällskidarklubben -37 r.f. i samarbete med Swinghill lågstadieelever i Esbo, Grankulla, Helsingfors, Vanda och Kyrkslätts svenska skolor att gratis testa på utförsåkning fredagen 11.2.2020 kl 17-20.

Vi ordnar ingen direkt skidskola men har skidlärare, tränare och andra aktiva på plats för att visa och förklara. Du kan alltså vara helt första gången i backen (finns en liten och trygg backe för de som aldrig åkt tidigare), eller du kan pröva på både banåkning och freestyle. Alla barn deltar på vårdnadshavarnas ansvar.

Evenemanget är gratis, men för att veta hur många som kommer önskar vi att du anmäler dig via länken i slutet av meddelandet.

Vi kan ta emot 300 anmälningar, platserna fylls i anmälningsordning. De som har anmält sig håller vi kontakt med per den e-post ni uppgivit, övriga håller vi uppdaterade på hemsidan och via sociala medier.

Den som inte har utrustning kan hyra den på plats för 10€ (pjäxor, skidor, hjälm). Vi har hyresutrustning för ca 100 barn, så låna gärna av någon bekant. Alla skidåkare bör ha hjälm. Caféet har öppet och även mat finns att köpa.

Anmäl dig här:

https://forms.gle/cvv1D8EosLaxab1c6

Föräldrar och familj är välkomna med, även de skidar gratis denna kväll. Eftersom vi vill att så många barn som möjligt får skida, hoppas vi dock på att högst en vårdnadshavare är med i backen.

Området bjuder på gott om andra aktiviteter, man kan promenera i fin terräng, eventuellt åka terrängskidor (beroende på väder), besöka Haltia-muséet eller följa med skidningen från det mysiga caféet mitt i backen.

Denna skidkväll skulle ordnas redan 2020 och vi hade över 400 anmälda, men den kunde inte ordnas pga först snöbrist och sedan covid-19. Nu då samhället börjar öppna upp och vi har den finaste vintern på länge vill vi köra igång så snabbt som möjligt, därav den korta framförhållningen. Vi hoppas så många som möjligt hinner med!

Hjärtligt välkomna till Swinghill i Noux!

Fjällskidarklubben -37 och Swinghill

Frågor: Alexandra Krabbe, [email protected] (040-095 00 97)

Tomtarna tassar inte bara runt med julklappar, också årets sista nyhetsbrev kommer i morgon hem i de små tomtarnas skolv...
20/12/2021

Tomtarna tassar inte bara runt med julklappar, också årets sista nyhetsbrev kommer i morgon hem i de små tomtarnas skolväskor. Om du inte kan ge dig till tåls kan du smygläsa den digitala utgåvan på:

https://cygnaei.hemochskola.fi/Site/Data/1097/Files/HoS_nyhetsbrev_4_21.pdf

God jul och gott nytt år till er alla!

Hurra! Också om julen är runt hörnet så är våren inte heller långt borta. Passa därför på och spana in vårens klubbar oc...
13/12/2021

Hurra! Också om julen är runt hörnet så är våren inte heller långt borta. Passa därför på och spana in vårens klubbar och fixa anmälningarna innan tomten knackar på!

Vilken härlig dag vår Tillsammans i rörelse-tisdag blev på Stadion. Stort tack till alla föräldrar som ställde upp! Helt...
26/11/2021

Vilken härlig dag vår Tillsammans i rörelse-tisdag blev på Stadion. Stort tack till alla föräldrar som ställde upp! Helt tydligt vill både barn och vuxna ha mer hurtiga utomhusaktiviteter – vi hoppas snart kunna ordna fler!

”Tillsammans i rörelse” är årets hurtigaste och roligaste evenemang för hela Cygnaeus! Tisdagen den 23.11 är vi alla på ...
09/11/2021

”Tillsammans i rörelse” är årets hurtigaste och roligaste evenemang för hela Cygnaeus! Tisdagen den 23.11 är vi alla på Olympiastadion kl. 12–14 och har roligt.

Vill du delta som förälder? Härligt, vi behöver några vuxna som kan hjälpa till. Inga svåra saker, men alla hjälpande händer är varmt välkomna.

Läs mer och anmäl dig här:

https://forms.gle/4Q2mnJf3LXPaCSV19

Över 30 pappor deltog den här morgonen i "Papporna läser", hurra! Några av dem fastnade på bild när vi inledde med en st...
04/11/2021

Över 30 pappor deltog den här morgonen i "Papporna läser", hurra! Några av dem fastnade på bild när vi inledde med en stärkande kopp kaffe (tack till Svante Hampf & Kaffa Roastery!).

Vad läser papporna i morgon? På torsdag morgon är den efterlängtade "Papporna läser"-traditionen tillbaka. Vi önskar de ...
03/11/2021

Vad läser papporna i morgon? På torsdag morgon är den efterlängtade "Papporna läser"-traditionen tillbaka. Vi önskar de högläsande papporna lycka till! Alla föräldrar är sedan välkomna på en stärkande kaffe, kl. 9.45 har vi i Hem och skola riggat upp en blygsam servering på gården. Välkomna!

Vi kör igång med en kör! Nu  blir det körsång i gympasalen varje tisdag kl 14.15–15.15 och körledare är ingen annan den ...
16/10/2021

Vi kör igång med en kör! Nu blir det körsång i gympasalen varje tisdag kl 14.15–15.15 och körledare är ingen annan den så populära och begåvade Rasmus Mellberg. Som grädde på moset är körklubben gratis, tack vare ett generöst bidrag från Finlands svenska sång och musikförening.

Och ett tips: små gossar kan ju vara snabba med att avfärda körsång, men försök få dem att prova en gång. Efter det är de förmodligen sålda!

Gör anmälan här:

https://cygnaei.hemochskola.fi/klubbar/

Hurra! Nu har höstens första nyhetsbrev skickats hem med skolväskorna. Om postgången är seg går det bra att läsa nyheter...
04/10/2021

Hurra! Nu har höstens första nyhetsbrev skickats hem med skolväskorna. Om postgången är seg går det bra att läsa nyheterna här: https://cygnaei.hemochskola.fi/start/ och läs extra noggrant notisen om medlemsavgiften, tack!

Kom på fredagsfika i friska luften!Inled fredagen med en kaffe ute i det gröna (eller gröngula vid det här laget). Då bj...
22/09/2021

Kom på fredagsfika i friska luften!

Inled fredagen med en kaffe ute i det gröna (eller gröngula vid det här laget). Då bjuder rektor Bitta på morgonkaffe i Observatorieparken, strax ovanför Norsens gård.

Och varför gör hon det, undrar du kanske. Jo, den 24.9 är ju Hem och Skola-dagen!

För att kaffemängden ska bli rätt anmäler du dig senast onsdag 22.9 kl. 16.00 här:

https://forms.office.com/r/ejiyGiNzBr

Och i Observatorieparken hittar du rätt om du följer ballongerna i träden.

Vi ses där!

Vilket utbud! Nu är vi klara med planeringen av höstens klubbar för treorna och fyrorna. Och vågar vi påstå att du får l...
06/09/2021

Vilket utbud! Nu är vi klara med planeringen av höstens klubbar för treorna och fyrorna. Och vågar vi påstå att du får leta efter ett bredare utbud? Ja, det vågar vi. På onsdag (8.9) klockan 18.00 öppnar vi upp anmälningarna så var redo då.

Och vädret kunde inte ha varit bättre! Vårt första Back to School-kaffe blev supertrevligt och på måndagen har du också ...
20/08/2021

Och vädret kunde inte ha varit bättre! Vårt första Back to School-kaffe blev supertrevligt och på måndagen har du också chans att inleda veckan med en kopp. Och svaret till er som undrade vad det goda kaffet var för sort: det heter Lempeä Voima, stort tack till Svante Hampf och teamet på Kaffa Roastery! Trevlig helg!

Go vänner! Back to School-kaffet som vi hade planerat för torsdag morgon uppskjuts till fredag och måndag. Det skulle fö...
18/08/2021

Go vänner! Back to School-kaffet som vi hade planerat för torsdag morgon uppskjuts till fredag och måndag. Det skulle förmodligen bli en aning vått och blåsigt i morgon. Men hoppas vi ses på fredag!

Och där gick startskottet för hösten! Vi inleder med att lansera version 2.0 av treornas och fyrornas kära planeringskal...
16/08/2021

Och där gick startskottet för hösten! Vi inleder med att lansera version 2.0 av treornas och fyrornas kära planeringskalender.

Till nyheterna i kalendern hör: stansad rygg istället för spiralryggen (mindre metall), två veckor per uppslag (mindre papper) och ett nytt format (förbättrad användarupplevelse). Vi hoppas alla ska gilla kalendern.

Och kom ihåg Back to School-kaffet på torsdag och fredag morgon - vi ses där!

Hej! Vi inleder hösten starkt med starkt kaffe!Back to School-kaffet som vi hade planerat för torsdag morgon uppskjuts t...
10/08/2021

Hej! Vi inleder hösten starkt med starkt kaffe!

Back to School-kaffet som vi hade planerat för torsdag morgon uppskjuts till fredag och måndag. Det skulle förmodligen bli en aning vått och blåsigt i morgon. Men hoppas vi ses på fredag! Kaffa var snäll och justerade enligt väderprognosen.

Det blir alltså Back to School-kaffe fredagen den 20.8 och måndagen 23.8 kl 8.15-9.15 på gräsplanen mittemot skolan.

Välkommen! Och sprid gärna ordet.

Idag firar vi vår allas Maria som efter 35 år i Cygnaeus tjänst nu får pusta ut - innan hon ger sig i kast med sina odli...
05/06/2021

Idag firar vi vår allas Maria som efter 35 år i Cygnaeus tjänst nu får pusta ut - innan hon ger sig i kast med sina odlingar!

Samtidigt firar vi vår avgående HoS-ordförande Ansku som överräcker klubban till Tina ”Rönnskärsfixaren” Korpi.

Ha en skön sommar ni alla! Det blir en fin höst!

Vilken är din bästa idé för en klubb? På hösten hoppas vi ha full fart i klubbarna för skolans treor och fyror. Vi snegl...
19/05/2021

Vilken är din bästa idé för en klubb? På hösten hoppas vi ha full fart i klubbarna för skolans treor och fyror. Vi sneglar på olika klubbidéer och där uppskattar vi din hjälp.

Tipsa oss om vilken slags klubb du tror att skulle uppskattas.

Och om du dessutom har förslag på en ivrig dragare av en klubb så är det ju ännu bättre. Mejla dina hetaste tips och idéer till oss på [email protected] – tack på förhand!

En massa glada ettor dundrar in i Cygnaeus den 16 augusti och för att välkomna dem och familjerna har vi producerat en s...
11/05/2021

En massa glada ettor dundrar in i Cygnaeus den 16 augusti och för att välkomna dem och familjerna har vi producerat en specialutgåva av vårt populära nyhetsbrev.

Pappersversionen delas ut på onsdag och digiversionen kan du läsa här:

https://cygnaei.hemochskola.fi/

Utflyktsdags! Under maj besöker alla Cygnaeuselever Rönnskär i olika grupper. Under utflykten berättar Naturskolans guid...
06/05/2021

Utflyktsdags! Under maj besöker alla Cygnaeuselever Rönnskär i olika grupper. Under utflykten berättar Naturskolans guider om vårens fåglar och skärgårdens djurliv. Kolla Wilma för all praktiskt information.

Vi i Hem och Skola-styrelsen är både glada och lättade att vi i alla fall kan bidra med *ett* roligt evenemang det här läsåret. Och vänta bara till hösten, då hoppas vi kunna köra igång på alla cylindrar!

Yoga eller schack?Hör upp, alla aktiviteter är inte slopade den här våren! Både yogaklubben (onsdag) och schackklubben (...
02/03/2021

Yoga eller schack?

Hör upp, alla aktiviteter är inte slopade den här våren! Både yogaklubben (onsdag) och schackklubben (torsdag) välkomnar alla intresserade 3:or och 4:or så med bara.

Hälsofördelarna med yoga är ju vida kända, men hur är det med schack då? Vi bad en schackklubbis beskriva klubben och så här skriver han:

"Jag går till schackklubben för att den utvecklar strategiskt tänkande och låter en bli kapten för en armé som lyder din minsta vink. Det är inte så svårt att komma med i banorna om du börjar, man behöver bara kunna dom enklaste reglerna så kan Esko förklara resten. Jag föreslår klubben för alla som gillar lite utmaning där man använder hjärnan eller om du gillar att leda grupper."

Säkra din plats på https://cygnaei.hemochskola.fi/klubbar/

Vi måste tyvärr avvakta med starten på vårens klubbar.Men istället hoppas vi på mycket snö. Och på Richardsgatans bibba ...
11/01/2021

Vi måste tyvärr avvakta med starten på vårens klubbar.

Men istället hoppas vi på mycket snö. Och på Richardsgatans bibba är vår allas läsinspiratör Tobias i full fart med att tipsa om läsvärda böcker. Han har också en fullspäckad bokhylla i foajén, till vänster om trappan.

Vidare hälsar Tobias att alla lässugna är välkomna att mejla honom på [email protected] eller få boktips via https://www.instagram.com/tobias.boktipsar/

Wow! Några av körklubbisarna blev så ivriga av den första övningen att de nu vill få med fler sångare.Gissa vad de nu ha...
30/09/2020

Wow! Några av körklubbisarna blev så ivriga av den första övningen att de nu vill få med fler sångare.

Gissa vad de nu har gjort?

Jo, de har startat sin egen reklamkampanj för kören! Både affisch (se bilden) och presentation av klubben för klasskamraterna är nu på gång! Vi håller tummarna och hoppas kören snart är "stans största kör"!

Hjälp gärna till och sprid budskapet om kören till höger och vänster. Och här kan du läsa mer om körklubben:

http://www.cygnaei.hemochskola.fi/klubbar/rasmus/

Och DÄR sparkar vår orädda ordförande igång årsmötet! Vill du haka på i sista stund? Via Wilma-meddelandet klickar du en...
29/09/2020

Och DÄR sparkar vår orädda ordförande igång årsmötet! Vill du haka på i sista stund? Via Wilma-meddelandet klickar du enkelt in dig på Zoomen.

Har du en förstaklassare? Då får du snart en present från oss!Vi har nu tryckt upp den andra upplagan av den tipsspäckad...
28/09/2020

Har du en förstaklassare? Då får du snart en present från oss!

Vi har nu tryckt upp den andra upplagan av den tipsspäckade pamfletten ”Vi börjar i Cygnaeus” och i morgon får alla ettor ett exemplar med sig hem. Hoppas det lilla alstret är till nytta och nöje!

Har den nya körklubben väckt intresse hemma hos er? Läs då intervjun med Rasmus Mellberg där han avslöjar planerna för k...
21/09/2020
Rasmus

Har den nya körklubben väckt intresse hemma hos er? Läs då intervjun med Rasmus Mellberg där han avslöjar planerna för klubben och dessutom delar med sig av två exempel på coola barnkörer.

http://www.cygnaei.hemochskola.fi/klubbar/rasmus/

Hem och Skolas flygande reporter satte sig ner med musikgurun Rasmus Mellberg och pratade om den nya körklubben. Med fem svar övertygade Rasmus sin intervjuare att t o m han skulle ha roligt i klubben.

Vi har gjort något verkligt vågat! Vi har tryckt upp flyers som i dag skickas hem med treorna och fyrorna. Vi håller tum...
18/09/2020

Vi har gjort något verkligt vågat! Vi har tryckt upp flyers som i dag skickas hem med treorna och fyrorna. Vi håller tummarna för att lapparna kommer ut från skolväskorna. Man kan se det som ett litet kommunikations*xperiment. Trevlig helg!

Klubbanmälan är nu öppen! Klicka dig in på https://cygnaei.hemochskola.fi/start/ för anmälan.
13/09/2020
Välkommen

Klubbanmälan är nu öppen! Klicka dig in på https://cygnaei.hemochskola.fi/start/ för anmälan.

Hösten har startat och det betyder att Cygnaei Hem och Skola också tar sats för årets alla evenemang. Kom gärna med!

Läseåret har kommit igång och snart sätter höstens klubbar igång, nytt för i år är yoga och tyska!Hem och skola är även ...
09/09/2020
Välkommen

Läseåret har kommit igång och snart sätter höstens klubbar igång, nytt för i år är yoga och tyska!

Hem och skola är även glada för att ha fått ett stipendium från Finlands svenska sång och musikförbundet för kör i skolan och vi kommer därmed kunna erbjuda gratis kör för elever i åk 3-6 – hoppas att många sångglada barn kommer med.

Bollklubb, schack och ukulele/flöjt klubb finns även med på höstens klubberbjudande. Håll utkik för anmälan på Hem och skolas hemsida, https://cygnaei.hemochskola.fi/start/

Hösten har startat och det betyder att Cygnaei Hem och Skola också tar sats för årets alla evenemang. Kom gärna med!

Veckans tips! Våra vänner Cilla och Tobbe på Richardsgatans bibba tipsade nyss om att det på tisdag, onsdag och torsdag ...
08/06/2020

Veckans tips! Våra vänner Cilla och Tobbe på Richardsgatans bibba tipsade nyss om att det på tisdag, onsdag och torsdag kl. 13–16 blir pysselverkstad. Och med bibbakortet i bakfickan är det lätt att bunkra upp med hela sommarens böcker.

Tack Rasmus Mellberg för allt!Och vi önskar er alla en skön sommar - vi ses på hösten.
30/05/2020

Tack Rasmus Mellberg för allt!

Och vi önskar er alla en skön sommar - vi ses på hösten.

Har du också svårt att få ut dina barn på "rast"? Då kan du få hjälp av Nora Gullmets.https://arenan.yle.fi/1-50482174
27/03/2020
Ut på rast med Nora Gullmets

Har du också svårt att få ut dina barn på "rast"? Då kan du få hjälp av Nora Gullmets.

https://arenan.yle.fi/1-50482174

Skolan är stängd, barnen är hemma och jobbet väntar. Hur ska vi fixa detta? Nora Gullmets erbjuder på roliga uppdrag i skogen för barnen och hela familjen.

Hej!Jag heter Tiina, är forskare och söker nu intresserade familjer till ett spännande projekt. Vi undersöker hur barn o...
24/01/2020
Rekrytering av intresserade familjer!

Hej!
Jag heter Tiina, är forskare och söker nu intresserade familjer till ett spännande projekt. Vi undersöker hur barn och föräldrar använder olika appar och språk i sin vardag. Om du har en familj där det talas svenska dagligen (och kanske något annat språk) och där ett av barnen är 8-13, då är ni de rätta personerna att delta. Hör av er till mig så får ni veta mer!

Obs! Alla som deltar i forskningen förblir anonyma.

[email protected]

040 628 9352

http://jyu.fi/whatsinapp/news-and-events/news/nyafamiljer

Projektet “What's in the App? Digitalt medierad kommunikation över tid och rum i nutida flerspråkiga familjer (WhatsInApp)” söker familjer som är intresserade av att delta i spännande forskning!

Address

Sjömansgatan 9
Helsingfors
00120

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Cygnaei Hem och Skola posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Cygnaei Hem och Skola:

Videos

Nearby government services


Other Public Services & Government in Helsingfors

Show All

Comments

Arbis efterlyser flera deltagare till denna matlagningkurs. Ifall ert barn är intresserad anmäler ni hen igenom att ringa ARbis kansli. 09 310 494 94. Förra året var kursen jätte rolig och barnet blev inspirerad av att laga diverse snacks även hemma!
Idag är det väl Teams möte om Banans grundrenovering? Hoppas många har möjlighet att aktivera sig!
Hälsningar från Norsens Hem och Skola! Ni är alla hjärtligt välkomna på Litteraturfestivalens Epilog som ordnas i Norsen 6.2.2020 kl. 17:30-> ta med hela familjen, bekanta och vänner! Det finns nåt intressant för alla!

https://www.facebook.com/events/875091296278540/
Föreningen Brage ordnar danskurs för barn torsdagar med början 26.9. Vi välkomnar nya och gamla dansare! https://www.facebook.com/events/1241158519405503/permalink/1241158569405498/
x

Other Public Services & Government in Helsingfors (show all)

Helsingin hiippakunta Svenska hörselförbundet rf Österreichische Botschaft Helsinki - Itävallan suurlähetystö Helsinki Ohjelmisto- ja e-business ry Kampin kappeli Estonian Embassy in Helsinki Med rätt att inkluderas - MRAI Avoin työttömyyskassa - A-kassa Kruunusillat-raitiotie Terveystieteiden kliiniset asiantuntijat, Clinical Nurse Specialist Helsingin kaupunkiympäristö Laakson yhteissairaalan työmaa Erityistoimihenkilöt ETRY Karriärcenter Arabia Leikkipuisto Kimmo