17/08/2026
๐๐๐ก๐ฌ๐๐ง๐๐๐ก ๐ ๐๐๐๐ | ๐ญ๐ณ ๐ข๐๐ข๐ฆ ๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ฌ | ๐๐ฆ๐ก๐๐ก
๐ช๐๐ก๐๐ง๐ ๐ฃ๐๐ฅ๐ฆ ๐ง๐๐๐จ๐ ๐๐๐ฅ๐ฆ๐๐ ๐ ๐๐๐ง๐จ๐ ๐ฅ๐๐๐ข๐ก๐๐, ๐ง๐ข๐๐๐ ๐ฃ๐ข๐๐๐ง๐๐ ๐๐๐ง๐ก๐๐ ๐๐๐ก ๐ฃ๐๐ฅ๐ฃ๐๐๐๐๐๐ก
1. Saya selaku Naib Ketua Wanita Parti Gagasan Rakyat Sabah (PGRS) memandang serius penyebaran poster dan naratif yang cuba mempertikaikan kepimpinan Datuk Redonah Bahanda selaku Ketua Pergerakan Wanita PGRS.
2. Pergerakan Wanita PGRS menegaskan bahawa Datuk Redonah Bahanda kekal mendapat mandat serta kepercayaan daripada kepimpinan dan ahli sayap Wanita PGRS di seluruh Sabah.
3. Di bawah kepimpinan beliau, Wanita PGRS terus diperkasa untuk bergerak lebih aktif di peringkat akar umbi, khususnya dalam memperluas khidmat kepada rakyat serta memberi perhatian terhadap agenda kebajikan wanita, keluarga dan masyarakat.
4. Sehubungan itu, kami menolak sekeras-kerasnya sebarang usaha menggunakan isu berbentuk persepsi, propaganda atau naratif tidak berasas untuk melemahkan parti dari dalam.
5. Dalam politik, kekuatan dan kemenangan Gabungan Rakyat Sabah (GRS)/PGRS hanya dapat dicapai apabila kita berdiri teguh sebagai satu pasukan, bukannya dengan mencetuskan perpecahan atau menjatuhkan pemimpin sendiri.
6. Tiada sesiapa yang lebih besar daripada parti. Namun, parti juga tidak akan menjadi lebih kuat jika kita terus sibuk menjatuhkan sesama sendiri.
7. Justeru, Pergerakan Wanita PGRS akan terus memberi tumpuan kepada kerja di lapangan, turun padang dan mendekati rakyat bagi memastikan agenda serta perjuangan GRS/PGRS terus difahami dan dirasai masyarakat.
7. Saya menyeru seluruh ahli Wanita PGRS supaya kekal tenang, bersatu dan tidak mudah terpengaruh dengan sebarang propaganda atau naratif negatif yang bertujuan melemahkan semangat serta perpaduan parti.
8. Sudah tiba masanya kita mengukuhkan saf, memperteguh perpaduan dan memperluas khidmat kepada rakyat, bukannya meretakkan tembok yang telah kita bina bersama.
9. Pergerakan Wanita PGRS akan terus berdiri teguh bersama kepimpinan parti dan memberi fokus kepada usaha memperkukuh organisasi serta memastikan suara dan khidmat parti terus sampai ke akar umbi.
Salam Sayang.
DATUK AZIAH ATOH
Naib Ketua Pergerakan Wanita
Parti Gagasan Rakyat Sabah (PGRS)