Detroit Arsenal Tank Plant

Detroit Arsenal Tank Plant De Detroit Arsenal Tank Plant, later veranderd in Detroit Arsenal, was de eerste fabriek ooit gebouwd voor de massaproductie van tanks in de Verenigde Staten.

Opgericht in 1940 onder de verantwoordelijkheid van automobielfabrikant Chrysler in opdracht van de Amerikaanse overheid. De tankfabriek ging 1996 dicht.Met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en de eerste Duitse tanksuccessen ontstond al snel de behoefte aan eigen tanks in de Verenigde Staten. In de dertiger jaren was de totale tankproductie tot enkele tientallen beperkt gebleven, maar nu waren tanks op grote schaal noodzakelijk. Chrysler, met veel ervaring in de massaproductie van automobielen, werd door de overheid gevraagd te participeren.Het complex lag op een 113 acres, circa 45 hectare, groot terrein in Warren , een voorstad van Detroit. Het complex werd mede ontworpen door architect Albert Kahn, hij was eerder betrokken bij de bouw van de River Rouge Plant van Ford Motor Company. In september 1940 werd met de bouw gestart en in het voorjaar van 1941 was de fabriek klaar. Op 24 april 1941 werd de eerste middelzware M3 Lee tank geleverd aan het Amerikaanse leger. Later werd ook de M4 Sherman op grote schaal geleverd.

Operating as usual

Address

Warren, MI

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Detroit Arsenal Tank Plant posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Shortcuts

Category

Nearby government services


Other Military Bases in Warren

Show All