23/05/2026
CHP Berlin Birliği Yönetim Kurulu Açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi’nin meşruiyet kaynağı; üyelerinin, delegelerinin ve örgütlerinin özgür iradesidir. Partimizin genel başkanı da ancak bu demokratik irade ile belirlenebilir.
Bizler, CHP Berlin Birliği Yönetim Kurulu olarak, kurultay delegelerinin özgür oylarıyla Genel Başkan seçilen Özgür Özel’in yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz.
Son dönemde yargı süreçleri üzerinden siyasal sonuç üretmeye dönük girişimlerin, Türkiye’de zaten ağır yara almış olan demokrasiye yeni zararlar vereceği kanaatindeyiz. Siyasetin alanına müdahale eden ve örgüt iradesini gölgeleyen hiçbir yaklaşımı kabul etmiyoruz.
Bu çerçevede, mahkeme kararları veya siyasi mühendislik yöntemleriyle yeniden genel başkanlık tartışması yaratılmasını doğru bulmuyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tür süreçler üzerinden yeniden göreve taşınmasını siyasi ve demokratik açıdan meşru görmüyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleceği; üyelerin iradesine, sandığa ve örgüt demokrasisine sahip çıkılarak kurulacaktır. CHP’nin yönetimini belirleyecek olan yalnızca kurultay delegelerinin özgür iradesidir.
CHP Berlin Birliği olarak, demokratik meşruiyetin ve örgüt iradesinin yanında durmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.
CHP Berlin Birliği Yönetim Kurulu