19/08/2026
๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐ ๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐ (๐๐๐๐๐)
19 Ogos 2026 - Majlis Daerah Setiu telah mengadakan lawatan kunjung hormat ke Jabatan Laut Malaysia Wilayah Timur (JLMWT) pada 17 Ogos 2026 sebagai usaha untuk memperkukuh hubungan serta kerjasama strategik antara kedua-dua jabatan.
Lawatan tersebut telah diketuai oleh YBhg. Encik Ahmad Ridzwan bin Abd Rahman, Yang Dipertua MDS dan juga YBrs. Mohd Rahimee bin Mohd Ramli, Setiausaha MDS, Ahli Majlis dan Pegawai Majlis Daerah Setiu.
Ketibaan delegasi MDS telah disambut mesra oleh Timbalan Pengarah JLMWT, Tuan Mohamad Halizam bin Samsuri, bersama beberapa orang pegawai daripada jabatan beliau.
Objektif utama kunjungan ini adalah untuk mengukuhkan lagi kerjasama. Dalam pertemuan tersebut, kedua-dua pihak telah mengadakan sesi perbincangan dan soal jawab ringkas serta bertukar pandangan mengenai bidang kuasa, peranan dan tanggungjawab masing-masing dalam melaksanakan fungsi jabatan.
Semoga perbincangan dua hala ini dapat memfokuskan kerjasama, pengetahuan, pengembangan dan teknikal yang boleh diberikan kepada kedua-dua belah pihak serta meningkatkan kualiti penyampaian perkhidmatan Majlis Daerah Setiu kepada masyarakat.
Majlis diakhiri dengan sesi penyampaian cenderamata sebagai tanda penghargaan dan kenang-kenangan antara kedua-dua jabatan.