15/08/2026
๐๐๐๐๐ง ๐๐๐ฅ๐๐จ๐ก๐๐, ๐ฃ๐๐ก๐ง๐จ๐ก ๐๐๐ฅ๐๐๐ ๐! ๐๐ธ
๐๐ญ๐ฐ ๐ข๐ด๐ผ๐ ๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ฒ (๐๐๐บ๐ฎ๐ฎ๐)
Meriah dan penuh warna suasana ๐๐๐ฒ๐๐ฆ๐๐๐ซ๐ ๐๐๐ง๐ญ๐ฎ๐ง ๐๐๐๐๐๐ ๐๐๐ซ๐ข๐ง๐ ๐ค๐๐ญ ๐๐๐๐ ๐๐๐ก๐ฎ๐ง ๐๐๐๐ yang telah berlangsung di Dewan Serbaguna KPDN semalam.
Lebih manis, penyertaan ๐๐ฃ๐๐ก ๐ก๐ฒ๐ด๐ฒ๐ฟ๐ถ ๐ฃ๐ฎ๐ต๐ฎ๐ป๐ด (๐ฆ๐ฎ๐ป๐๐๐ป ๐ฆ๐ฒ๐ฟ๐ถ ๐ฃ๐ฎ๐ต๐ฎ๐ป๐ด) ๐๐ฒ๐น๐ฎ๐ต ๐ฑ๐ถ๐ป๐ผ๐ฏ๐ฎ๐๐ธ๐ฎ๐ป ๐๐ฒ๐ฏ๐ฎ๐ด๐ฎ๐ถ ๐๐จ๐๐ฅ๐ dalam Sayembara Pantun MADANI Peringkat KPDN Tahun 2026! ๐๐
๐ฆ๐ฎ๐ป๐๐๐ป ๐ฆ๐ฒ๐ฟ๐ถ ๐ฃ๐ฎ๐ต๐ฎ๐ป๐ด telah disertai oleh 4 orang peserta yang anggun dan manis dalam busana batik berwarna warni yang melambangkan 4 warna bendera Malaysia sempena bulan kemerdekaan.
Mereka terdiri daripada:
Pemantun Pertama : Pn.Norazuin Binti Mohd Saruan
Pemantun Ke - 2 : Pn.Sharifah Nor Rahimah Binti Syed Mohamed
Pemantun Ke - 3 : Pn.Norazlina Binti Yaakob
Pemantun Ke - 4 : Pn.Hajartul Hanim Binti Abdul Ghani
Turut mencipta kejayaan membanggakan, ๐ฃ๐๐ฎ๐ป ๐ฆ๐ต๐ฎ๐ฟ๐ถ๐ณ๐ฎ๐ต ๐ก๐ผ๐ฟ ๐ฅ๐ฎ๐ต๐ถ๐บ๐ฎ๐ต ๐ฏ๐ถ๐ป๐๐ถ ๐ฆ๐๐ฒ๐ฑ ๐ ๐ผ๐ต๐ฎ๐บ๐ฒ๐ฑ telah dinobatkan sebagai ๐ฃ๐ฒ๐บ๐ฎ๐ป๐๐๐ป ๐ง๐ฒ๐ฟ๐ฏ๐ฎ๐ถ๐ธ. ๐๐
Kejayaan ini bukan sahaja menyerlahkan bakat dan kreativiti warga KPDN Pahang dalam seni berpantun, malah membuktikan bahawa warisan bahasa dan budaya Melayu terus subur dalam jiwa warga kerja.
๐๐๐ซ๐๐๐ฅ๐๐ฌ ๐ฉ๐๐ง๐ญ๐ฎ๐ง ๐ฉ๐๐ง๐ฎ๐ก ๐๐๐ซ๐ฌ๐๐ก๐๐ฃ๐,
๐๐๐ซ๐ฌ๐ฎ๐ฌ๐ฎ๐ง ๐ข๐ง๐๐๐ก ๐๐๐ข๐ญ ๐๐๐ง ๐ค๐๐ญ๐,
๐๐๐๐ ๐๐๐ก๐๐ง๐ ๐ญ๐๐ซ๐ฎ๐ฌ ๐ฆ๐๐ง๐ ๐ก๐๐ซ๐ฎ๐ฆ๐๐ค๐๐ง ๐ง๐๐ฆ๐,
๐๐ฎ๐๐ซ๐ ๐๐๐ง ๐ฉ๐๐ฆ๐๐ง๐ญ๐ฎ๐ง ๐ญ๐๐ซ๐๐๐ข๐ค ๐ฆ๐๐ง๐ฃ๐๐๐ข ๐ค๐๐ง๐๐ง๐ ๐๐ง ๐๐๐ซ๐ฆ๐๐ค๐ง๐. ๐โจ
๐ง๐ฎ๐ต๐ป๐ถ๐ฎ๐ต ๐ฑ๐ฎ๐ป ๐๐๐ฎ๐ฏ๐ฎ๐ ๐๐ฃ๐๐ก ๐ก๐ฒ๐ด๐ฒ๐ฟ๐ถ ๐ฃ๐ฎ๐ต๐ฎ๐ป๐ด!
Terima kasih kepada semua peserta, khususnya barisan pemantun yang telah mengangkat nama Pahang dengan penuh semangat, kreativiti dan kesungguhan.
Semoga kejayaan ini menjadi pemangkin untuk terus memartabatkan ๐๐ฎ๐ต๐ฎ๐๐ฎ ๐๐ฒ๐ฏ๐ฎ๐ป๐ด๐๐ฎ๐ฎ๐ป, ๐๐ฒ๐ป๐ถ ๐ฝ๐ฎ๐ป๐๐๐ป ๐ฑ๐ฎ๐ป ๐๐ฎ๐ฟ๐ถ๐๐ฎ๐ป ๐ฏ๐๐ฑ๐ฎ๐๐ฎ ๐ฏ๐ฎ๐ป๐ด๐๐ฎ.
๐ฃ๐ฎ๐ต๐ฎ๐ป๐ด ๐๐๐ฎ๐ฟ๐ฎ! ๐ฃ๐ฎ๐ป๐๐๐ป ๐ง๐ฒ๐ฟ๐๐ ๐๐ฒ๐ฟ๐ฏ๐๐ป๐ด๐ฎ! ๐บ๐
ยฉ๏ธ2026 ๐๐ง๐ข๐ญ ๐๐๐๐ข๐ | ๐๐๐๐ ๐๐๐ก๐๐ง๐