Embassy of Greece in Bangkok

Embassy of Greece in Bangkok Embassy of Greece in Thailand

เปิดเหมือนปกติ

23/12/2021

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΠ’ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΟΡΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ

Αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες,

Με συγκίνηση απευθύνομαι σε όλους εσάς, που ταξιδέψατε μακριά, περάσατε «κάβους πολλούς, πολλά νησιά, τη θάλασσα που φέρνει την άλλη θάλασσα», καθώς έγραψε ο Γιώργος Σεφέρης, βρεθήκατε σε ξένους τόπους, αγωνιστήκατε, ξεπεράσατε τις δυσκολίες, στήσατε οικογένειες, δημιουργήσατε, διατηρώντας τον δεσμό με την πατρογονική γη, φέροντας την ελληνική σας ταυτότητα με υπερηφάνεια. Βιώσατε την εμπειρία μιας διελκυστίνδας ανάμεσα στο οικείο και το ξένο, παλέψατε να γεφυρώσετε τις αντιθέσεις και τα καταφέρατε, χωρίς να απεμπολήσετε τα εθνικά χαρακτηριστικά σας. Και μαζί με τα παιδιά σας, ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς, αντιστέκεστε στην αμείλικτη διαδικασία της αφομοίωσης και διατηρείτε με τη μητέρα πατρίδα ακατάλυτους συναισθηματικούς δεσμούς που καθορίζουν την αυτοαντίληψή σας.

Είμαστε περήφανοι για σας, τους απόδημους συμπατριώτες μας. Κρατάτε ζωντανή την παράδοση της ελληνικότητας, ως έννοιας που ταυτίζεται με τους ανοιχτούς ορίζοντες, την ανάγκη για επικοινωνία, την αναμέτρηση με άλλους πολιτισμούς και την διάδραση με τα πλέον γόνιμα στοιχεία τους. Από την αρχαιότητα, άλλωστε, η ιστορία του ελληνισμού είναι δεμένη με το ταξίδι. Όπου και αν πήγαν, όπου και αν στέριωσαν οι Έλληνες, διέπρεψαν και διακρίθηκαν. Στις τέχνες, στα γράμματα, στο εμπόριο, στην επιστήμη, στην πολιτική. Και από τις καινούργιες τους εστίες, δεν έπαψαν να ενδιαφέρονται για τον τόπο της καταγωγής τους και να εργάζονται για την πρόοδό του.

Στα διακόσια χρόνια της νεότερης ιστορίας μας, πλήθος είναι τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες της διασποράς έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη γέννηση και τη διαμόρφωση της σημερινής Ελλάδας. Τους οφείλουμε πολλά. Από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ως τον Ευάγγελο Ζάππα, από τον Ιωάννη Καποδίστρια ως τον Κωνσταντίνο Καβάφη, από τον Νεόφυτο Δούκα ως την Έλενα Βενιζέλου, από τον Ανδρέα Συγγρό ως τη Μαρία Κάλλας, χιλιάδες άλλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, άφησαν και αφήνουν με το ταλέντο, το πάθος, τον μόχθο, την ευρηματικότητα και το ήθος τους το δικό τους θετικό αποτύπωμα. Ανέκαθεν, η οικουμενική παρουσία του ελληνισμού ήταν το καύχημά μας, ένας πολύτιμος σύμμαχος και υποστηρικτικός παράγοντας για την πατρίδα μας.

Σήμερα όλος ο κόσμος βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπος με την πανδημία του κορωνοϊού, που συνεχίζει να δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των κοινωνιών. Η αδιαμφισβήτητη σοβαρότητά της κατέδειξε πόσο αναγκαία καθίσταται η διεθνής εγρήγορση και η αρωγή μεταξύ των κρατών. Την ίδια στιγμή συνιστά μια άσκηση ευθύνης για όλους μας, ιδίως μέσα από καθημερινές συμπεριφορές στήριξης των συνανθρώπων μας είτε μέσα από την αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών είτε την προσαρμοστικότητα των πολλών. Η έξοδος από την υγειονομική κρίση αποτελεί δική μας επιλογή πια. Απομονώνοντας τον ιό με το εμβόλιο, αυτό το δώρο της επιστήμης, κερδίζουμε πίσω την ελευθερία μας και τις ζωές μας.

Η χώρα μας αντιμετωπίζει, εκτός από την πανδημία και τις επιπτώσεις της, το μεταναστευτικό ζήτημα, την κλιματική κρίση, αλλά και ένα ταραγμένο και πολλές φορές απειλητικό περιβάλλον. Συγκρούσεις και έντονες αναταράξεις καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ επικρατεί αβεβαιότητα σε διεθνές επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο ωστόσο, η Ελλάδα, εγγυητής της σταθερότητας, εξακολουθεί να οικοδομεί συστηματικά συμμαχίες και να εδραιώνει δεσμούς φιλίας με κράτη και λαούς, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού προς ακατάλυτες και οικουμενικές αρχές με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Επιθυμούμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας, παράλληλα όμως είμαστε διαρκώς προσανατολισμένοι στην εκπλήρωση των εθνικών μας στόχων και προτεραιοτήτων. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα και επεκτατικές ενέργειες. Η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα και επιθετικότητα είναι ακλόνητη, όπως και η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Το ζήτημα της εισβολής και της απαράδεκτης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής της αδελφής Κύπρου παραμένει η πιο μεγάλη πληγή του ελληνισμού, η έκταση της οποίας δεν επιτρέπεται να αφήνει ανεπηρέαστη την ΕΕ. Με συνεργασία και αφοσίωση στη διεθνή νομιμότητα, συνεχίζουμε τον αγώνα για συνολική και συμφωνημένη επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Είναι ενθαρρυντικό ότι στη δυναμική της πολυσύνθετης αυτής διαδικασίας συμμετέχουν ενεργά οι απανταχού ελληνικές κοινότητες, καθώς, με τη δράση τους βοηθούν να εμπεδωθεί μία θετική εικόνα για τη σύγχρονη Ελλάδα στη συνείδηση των συμπολιτών τους, προωθώντας με αταλάντευτη προσήλωση τα αδιαπραγμάτευτα δίκαια του έθνους μας. Επιδίωξη όλων μας, είναι η ενδυνάμωση της διεθνούς παρουσίας της πατρίδας μας.

Σ’ αυτό το κλίμα, οι εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους, με τη λαμπρότητα και το συμβολικό τους βάθος, έρχονται να μας θυμίσουν τη δυνατότητα για αναγέννηση, ειρηνική συνύπαρξη και ελπίδα.

Με τις σκέψεις αυτές και με την πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις και αξίες του ελληνισμού, εύχομαι σε όλους από καρδιάς καλά Χριστούγεννα, υγεία, πρόοδο και κάθε ευτυχία στην καινούργια χρονιά.

Ντοκιμαντέρ Απολογισμού
20/12/2021
Ντοκιμαντέρ Απολογισμού

Ντοκιμαντέρ Απολογισμού

.iframe_parent_home { position: relative; overflow: hidden; width: 100%; padding-top: 56.25%; background: -moz-linear-gradient(top, rgba(11, 18, 35,...

01/12/2021
www.mfa.gr

Στρατολογικά θέματα: Οδηγίες Κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Κλάσης 2025 (γεννηθέντων το έτος 2004)
https://www.mfa.gr/missionsabroad/images/stories/missions/thailand/docs/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1.pdf

"Ελληνισμός" Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
17/11/2021
"Ελληνισμός" Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου

"Ελληνισμός" Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου

Ένα μαγευτικό κομμάτι από την Ευανθία Ρεμπούτσικα & τη Λίνα Νικολακοπούλου. Με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωμ...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΔευτέρα 15 Νοεμβρίου 202109.00 π.μ. – 18.00 μ.μ. (Ώρα Ελλάδος)Μέγαρο της Ακαδημίας Αθην...
02/11/2021
Ακαδημία Αθηνών

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021
09.00 π.μ. – 18.00 μ.μ. (Ώρα Ελλάδος)
Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, Ανατολική Αίθουσα
Πανεπιστημίου 28, Αθήνα

Η Ακαδημία Αθηνών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας «υμνούν» την Ελληνική Διασπορά

Η Ακαδημία Αθηνών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνουν Ημερίδα αφιερωμένη στην Ελληνική Διασπορά, με τίτλο «Απόδημος Ελληνισμός – Η Ιστορία, το Έργο και η Προσφορά του στην Ελλάδα».

Με στόχο τη σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση γύρω από την αμφίδρομη σύνδεση των Ελλήνων του Εξωτερικού με την Πατρίδα, επιχειρείται μία κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη προσέγγιση του σύνθετου αυτού κεφαλαίου της εθνικής μας ιστορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα φιλοξενηθούν παρουσιάσεις από εξέχουσες προσωπικότητες με επίκεντρο τους τομείς των Επιστημών (Ηθικών & Πολιτικών, καθώς και Θετικών), των Τεχνών και των Γραμμάτων.

Η Ημερίδα έχει υβριδικό χαρακτήρα, καθώς θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία των ομιλητών (με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων) και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση και δυνατότητα παρακολούθησης μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: http://www.academyofathens.gr/el/conferences/diaspora2021

Aναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες της Ακαδημίας Αθηνών (http://www.academyofathens.gr/el) και του Υπουργείου Εξωτερικών (https://www.mfa.gr/index.html).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα (+30) 210-6597667, 210-3664733, 210-3664771 ή να απευθυνθείτε στο e-mail [email protected]

One – day Conference on Diaspora Greeks
Athens, 15th November 2021
09.00 – 18.00 (Greece Time)
Academy of Athens Megaron, East Chamber
28 Panepistimiou Str.

Academy of Athens and General Secretariat for Greeks Abroad & Public Diplomacy celebrate the Greek Diaspora

The Academy of Athens and the General Secretariat for Greeks Abroad & Public Diplomacy of the Greek Ministry of Foreign Affairs have organized a one-day conference dedicated to the Greek Diaspora, entitled "Greek Diaspora - History, Achievements and Contributions to Greece".

Through this event, both institutions aim at providing an overall, objective, view on the two-way connection between Greeks or those of Greek ethnic background that live in other countries and their homeland, while providing a comprehensive approach to a multidimensional chapter of Greek national history. In this context, presentations by prominent experts and personalities will be hosted, focusing on various scientific and cultural fields - Physical Sciences, Ethical and Political Sciences, as well as Letters and the Fine Arts.

The event will be held in a hybrid form, in compliance with all health protocols due to Covid-19, and will include the physical presence of most speakers and a restricted number of participants, as well as live streaming available on: http://www.academyofathens.gr/el/conferences/diaspora2021 for a world-wide audience.

The event schedule can be found online on the websites of the Academy of Athens (http://www.academyofathens.gr/en) and the Greek Ministry of Foreign Affairs (https://www.mfa.gr/en/index.html).

For more information, please call (+30) 210 – 65.97.667, 210 – 36.64.733, 210 – 36.64.771 or address questions to [email protected]

Ψηφιακή Ακαδημία Ανακαλύψτε τις ψηφιακές συλλογές της Ακαδημίας Αθηνών

29/10/2021

Παρακαλούνται όσοι Έλληνες πολίτες επιθυμούν να ανανεώσουν το διαβατήριο τους, το οποίο λήγει έως το Μάρτιο του 2022, να προσέλθουν στη Πρεσβεία, κατόπιν ραντεβού, το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους.

25/10/2021

Προσδιορισμός χρονικού διαστήματος διενέργειας Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) για την κατάταξη/πρόσληψη υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

Με τα άρθρα 3 και 54 παρ. 2 του Ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες lούνιο - lούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠKE) για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνέχεια του από 31-05-2021 Δελτίου Τύπου, ανακοινώνεται ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τους μήνες Ιούνιο - lούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα διεξαχθούν κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2022.

Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί αρχές του έτους 2022.

25/10/2021

Μήνυμα Υφυπουργού Εξωτερικών, κ. Α. Κατσανιώτη, προς τον Απόδημο Ελληνισμό για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Η επέτειος της 28ης Οκτώβριου του 1940 αποτελεί για τον απανταχού Ελληνισμό ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμάται σήμερα η ομοψυχία και η ομοθυμία με την οποία οι πρόγονοί μας όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στον εκβιασμό του επίδοξου εισβολέα. Φώναξαν «ΟΧΙ» απέναντι στον φασισμό και στον ναζισμό. Στο υπερήφανο αυτό «ΟΧΙ» συνοψίζεται η πίστη των Ελλήνων στις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αφοσίωσηο στα εθνικά ιδεώδη.

Η άρνηση της Ελλάδας, τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, να παραδοθεί στις δυνάμεις του Άξονα, μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε έναν ενθουσιώδη λαϊκό παλμό ενός πλήθoυς που έπαιρνε στα χέρια τα άρματα για να υπερασπιστεί τα άγια χώματα της Πατρίδας. Το σθένος αυτό των Ελλήνων προκάλεσε δέος στους λαούς - σε φίλους και εχθρούς μας - και αποδείχθηκε συνώνυμο του ηρωισμού. Παράδειγμα ενότητας ενός λαού που δεν λύγισε μπροστά στην υπεροχή του εχθρού. Αντιθέτως, πήρε δύναμη να ριχθεί στη μάχη, αποδεικνύοντας πως καμία αριθμητική και στρατιωτική υπεροχή δεν συγκρίνεται με τη δύναμη της ψυχής και της καρδιάς.

Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού της γης,

Ο εορτασμός της φετινής Επετείου του '40 συμπίπτει με τους εορτασμούς των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα της Παλιγγενεσίας. Προκύπτει με αυτόν τον τρόπο, η προσφορότερη όλων συγκυρία για εθνική ιστορική επισκόπηση και πατριωτική
ανάταση. Οι θυσίες των προγόνων μας μάς εμπνέουν και μας καθοδηγούν μέχρι σήμερα. Η πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το αίσθημα ευθύνης νια την προάσπιση της Πατρίδας, το σθένος που υπερνικά το φόβο
και τροφοδοτεί την ελπίδα. Όλα τούτα αποτελούν οδηγό μας και φωτίζουν το μονοπάτι που καλούμαστε να διαβούμε, όλοι μαζί, ως Έθνος και μας εμπνέουν να προοδεύουμε, με το βλέμμα στις επόμενες γενεές Ελλήνων, Σε αυτόν τον δρόμο σάς καλώ να πορευθούμε ενωμένοι σαν μία γροθιά, με μοναδικό μέλημά μας την επίτευξη των εθνικών μας στόχων αλλά και ένα λαμπρότερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, θα διενεργήσει φέτος, την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021,...
21/10/2021
Απογραφές Πληθυσμού 1821 - 2021 - ELSTAT

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), όπως κάθε δέκα χρόνια, θα διενεργήσει φέτος, την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2021, την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας. Η Απογραφή του 2021 αποτελεί ορόσημο μιας και συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Με αφορμή την Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2021, και χάρη στον δημιουργικό ενθουσιασμό των υπαλλήλων της, η ΕΛΣΤΑΤ συνέθεσε και επεξεργάστηκε μία έκδοση στην οποία παρουσιάζονται ο σκοπός και ο τρόπος διεξαγωγής των Απογραφών Πληθυσμού και αποτυπώνονται οι αλλαγές στα δημογραφικά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας από την κήρυξη της Επανάστασης μέχρι τις μέρες μας.

Η Απογραφή Πληθυσμού αποτελεί διαχρονικά την πλέον σύνθετη και ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία ενός Κράτους ενώ τα αποτελέσματά της αντικατοπτρίζουν τις δημ....

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντικών Σπουδών Βενετίας είναι το μοναδικό Ινστιτούτο – ερευνητικό κέντρο τ...
30/09/2021
International Conference“Byzantium and China: Relationships and Parallels”

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντικών Σπουδών Βενετίας είναι το μοναδικό Ινστιτούτο – ερευνητικό κέντρο του εξωτερικού που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Εξωτερικών. Με τις πολυποίκιλες δράσεις αποτελεί έναν φάρο ελληνικού πολιτισμού στην καρδιά της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της προαγωγής συνεργασιών και συνεργειών σε παγκόσμιο επίπεδο το Ινστιτούτο διοργανώνει, από κοινού με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Βυζάντιο και Κίνα: Σχέσεις και Παραλληλίες».

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Δένδιας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Πλειάδα ακαδημαϊκών από την Ευρώπη και την Κίνα θα συμμετάσχουν με παρεμβάσεις στο πλαίσιο των θεματικών του συνεδρίου που καλύπτουν την ευρεία προβληματική που αφορά τις παραμέτρους των μακρών σχέσεων Βυζαντίου και Κίνας, η οποία αποκτά αυξανόμενο ενδιαφέρον τόσο με τις αρχαιολογικές μαρτυρίες που έρχονται τελευταία στο φως, όσο και με τη διαρκώς αυξανόμενη παρουσία της Ευρασίας στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή.

Εμπορικές σχέσεις, θρησκευτικές αποστολές, πολιτιστικές ανταλλαγές, πνευματικές αναζητήσεις και υλικός πολιτισμός, αποδεικνύουν ότι το Βυζάντιο αποτέλεσε τη γέφυρα ανάμεσα στους λαούς της Ευρασίας και στον Δυτικό κόσμο, εγκαινιάζοντας πολιτικές συνεργασιών, αλλά και ανταγωνισμού, καινοτομώντας σε πολλά πεδία και απαντώντας με δυναμισμό στα όρια που έθετε η γεωγραφία και οι διαφορετικές πολιτιστικές αναφορές.

Το διεθνές συνέδριο θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2021 στον Μυστρά και θα αναμεταδοθεί απευθείας από το κανάλι του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας στο Youtube.

Σύνδεσμοι:

2 Oκτωβρίου 2021:

https://youtu.be/cfCZ-Qp6VgI

3 Οκτωβρίου 2021:

https://youtu.be/iERjwK_ntDw

Hellenic Institute of Byzantine and Post-Byzantine Studies in Venice with the collaboration of Department of History, Peking UniversityChair Ioannis Panagiot...

1821 Revolution Recipes - Συνταγές της Επανάστασης του 1821
10/09/2021
Γαστρονομία - Morias 21

1821 Revolution Recipes - Συνταγές της Επανάστασης του 1821

Στα χνάρια των Επαναστατών του 1821 παρακολουθούμε τον τρόπο ζωής τους, εστιάζοντας στις διατροφικές τους συνήθειες.

03/09/2021

The Embassy of Greece informs that, after the loss of the internationally acclaimed and world-renowned, Greek composer and political activist Mikis Theodorakis, a virtual Book of Condolences will be open from today Friday, September 3, until Thursday, September 9, 2021.
All messages of condolences can be sent to the following e-mail address: [email protected]

Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο της κήρυξης εθνικού πένθους για το θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, ανοίγει στην Αρχή μας ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων, από σήμερα μέχρι την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021.
Τα μηνύματα συλλυπητηρίων μπορούν να αποστέλονται στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

ที่อยู่

100 North Sathorn Road
Bangkok
10500

Chong Nonsi BTS Station

ข้อมูลทั่วไป

The Greek Embassy in Thailand is also accredited to Cambodia and Myanmar. The Consular Section is open for the public Monday - Wednesday 09:30am - 12:30pm and Thursday - Friday 10:00am - 11:00am. By appointment only.

เวลาทำการ

จันทร์ 09:00 - 16:00
อังคาร 09:00 - 16:00
พุธ 09:00 - 16:00
พฤหัสบดี 09:00 - 16:00
ศุกร์ 09:00 - 16:00

เบอร์โทรศัพท์

+6626670090

เว็บไซต์

http://www.mfa.gr/bangkok

แจ้งเตือน

รับทราบข่าวสารและโปรโมชั่นของ Embassy of Greece in Bangkokผ่านทางอีเมล์ของคุณ เราจะเก็บข้อมูลของคุณเป็นความลับ คุณสามารถกดยกเลิกการติดตามได้ตลอดเวลา

ติดต่อ ธุรกิจของเรา

ส่งข้อความของคุณถึง Embassy of Greece in Bangkok:

วิดีโอทั้งหมด

ตำแหน่งใกล้เคียง บริการภาครัฐ


Bangkok บริการภาครัฐอื่นๆ

แสดงผลทั้งหมด

ความคิดเห็น

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠ’ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΟΡΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ Αγαπητές συμπατριώτισσες και αγαπητοί συμπατριώτες, Με συγκίνηση απευθύνομαι σε όλους εσάς, που ταξιδέψατε μακριά, περάσατε «κάβους πολλούς, πολλά νησιά, τη θάλασσα που φέρνει την άλλη θάλασσα», καθώς έγραψε ο Γιώργος Σεφέρης, βρεθήκατε σε ξένους τόπους, αγωνιστήκατε, ξεπεράσατε τις δυσκολίες, στήσατε οικογένειες, δημιουργήσατε, διατηρώντας τον δεσμό με την πατρογονική γη, φέροντας την ελληνική σας ταυτότητα με υπερηφάνεια. Βιώσατε την εμπειρία μιας διελκυστίνδας ανάμεσα στο οικείο και το ξένο, παλέψατε να γεφυρώσετε τις αντιθέσεις και τα καταφέρατε, χωρίς να απεμπολήσετε τα εθνικά χαρακτηριστικά σας. Και μαζί με τα παιδιά σας, ομογενείς δεύτερης και τρίτης γενιάς, αντιστέκεστε στην αμείλικτη διαδικασία της αφομοίωσης και διατηρείτε με τη μητέρα πατρίδα ακατάλυτους συναισθηματικούς δεσμούς που καθορίζουν την αυτοαντίληψή σας. Είμαστε περήφανοι για σας, τους απόδημους συμπατριώτες μας. Κρατάτε ζωντανή την παράδοση της ελληνικότητας, ως έννοιας που ταυτίζεται με τους ανοιχτούς ορίζοντες, την ανάγκη για επικοινωνία, την αναμέτρηση με άλλους πολιτισμούς και την διάδραση με τα πλέον γόνιμα στοιχεία τους. Από την αρχαιότητα, άλλωστε, η ιστορία του ελληνισμού είναι δεμένη με το ταξίδι. Όπου και αν πήγαν, όπου και αν στέριωσαν οι Έλληνες, διέπρεψαν και διακρίθηκαν. Στις τέχνες, στα γράμματα, στο εμπόριο, στην επιστήμη, στην πολιτική. Και από τις καινούργιες τους εστίες, δεν έπαψαν να ενδιαφέρονται για τον τόπο της καταγωγής τους και να εργάζονται για την πρόοδό του. Στα διακόσια χρόνια της νεότερης ιστορίας μας, πλήθος είναι τα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες της διασποράς έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη γέννηση και τη διαμόρφωση της σημερινής Ελλάδας. Τους οφείλουμε πολλά. Από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ως τον Ευάγγελο Ζάππα, από τον Ιωάννη Καποδίστρια ως τον Κωνσταντίνο Καβάφη, από τον Νεόφυτο Δούκα ως την Έλενα Βενιζέλου, από τον Ανδρέα Συγγρό ως τη Μαρία Κάλλας, χιλιάδες άλλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, άφησαν και αφήνουν με το ταλέντο, το πάθος, τον μόχθο, την ευρηματικότητα και το ήθος τους το δικό τους θετικό αποτύπωμα. Ανέκαθεν, η οικουμενική παρουσία του ελληνισμού ήταν το καύχημά μας, ένας πολύτιμος σύμμαχος και υποστηρικτικός παράγοντας για την πατρίδα μας. Σήμερα όλος ο κόσμος βρίσκεται ακόμη αντιμέτωπος με την πανδημία του κορωνοϊού, που συνεχίζει να δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των κοινωνιών. Η αδιαμφισβήτητη σοβαρότητά της κατέδειξε πόσο αναγκαία καθίσταται η διεθνής εγρήγορση και η αρωγή μεταξύ των κρατών. Την ίδια στιγμή συνιστά μια άσκηση ευθύνης για όλους μας, ιδίως μέσα από καθημερινές συμπεριφορές στήριξης των συνανθρώπων μας είτε μέσα από την αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών είτε την προσαρμοστικότητα των πολλών. Η έξοδος από την υγειονομική κρίση αποτελεί δική μας επιλογή πια. Απομονώνοντας τον ιό με το εμβόλιο, αυτό το δώρο της επιστήμης, κερδίζουμε πίσω την ελευθερία μας και τις ζωές μας. Η χώρα μας αντιμετωπίζει, εκτός από την πανδημία και τις επιπτώσεις της, το μεταναστευτικό ζήτημα, την κλιματική κρίση, αλλά και ένα ταραγμένο και πολλές φορές απειλητικό περιβάλλον. Συγκρούσεις και έντονες αναταράξεις καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ επικρατεί αβεβαιότητα σε διεθνές επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο ωστόσο, η Ελλάδα, εγγυητής της σταθερότητας, εξακολουθεί να οικοδομεί συστηματικά συμμαχίες και να εδραιώνει δεσμούς φιλίας με κράτη και λαούς, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού προς ακατάλυτες και οικουμενικές αρχές με επίκεντρο τον άνθρωπο. Επιθυμούμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας, παράλληλα όμως είμαστε διαρκώς προσανατολισμένοι στην εκπλήρωση των εθνικών μας στόχων και προτεραιοτήτων. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα και επεκτατικές ενέργειες. Η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα και επιθετικότητα είναι ακλόνητη, όπως και η υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Το ζήτημα της εισβολής και της απαράδεκτης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής της αδελφής Κύπρου παραμένει η πιο μεγάλη πληγή του ελληνισμού, η έκταση της οποίας δεν επιτρέπεται να αφήνει ανεπηρέαστη την ΕΕ. Με συνεργασία και αφοσίωση στη διεθνή νομιμότητα, συνεχίζουμε τον αγώνα για συνολική και συμφωνημένη επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Είναι ενθαρρυντικό ότι στη δυναμική της πολυσύνθετης αυτής διαδικασίας συμμετέχουν ενεργά οι απανταχού ελληνικές κοινότητες, καθώς, με τη δράση τους βοηθούν να εμπεδωθεί μία θετική εικόνα για τη σύγχρονη Ελλάδα στη συνείδηση των συμπολιτών τους, προωθώντας με αταλάντευτη προσήλωση τα αδιαπραγμάτευτα δίκαια του έθνους μας. Επιδίωξη όλων μας, είναι η ενδυνάμωση της διεθνούς παρουσίας της πατρίδας μας. Σ’ αυτό το κλίμα, οι εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους, με τη λαμπρότητα και το συμβολικό τους βάθος, έρχονται να μας θυμίσουν τη δυνατότητα για αναγέννηση, ειρηνική συνύπαρξη και ελπίδα. Με τις σκέψεις αυτές και με την πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις και αξίες του ελληνισμού, εύχομαι σε όλους από καρδιάς καλά Χριστούγεννα, υγεία, πρόοδο και κάθε ευτυχία στην καινούργια χρονιά.
Στρατολογικά θέματα: Οδηγίες Κατάθεσης Δελτίου Απογραφής Κλάσης 2025 (γεννηθέντων το έτος 2004)https://www.mfa.gr/missionsabroad/images/stories/missions/thailand/docs/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1.pdf
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 09.00 π.μ. – 18.00 μ.μ. (Ώρα Ελλάδος) Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών, Ανατολική Αίθουσα Πανεπιστημίου 28, Αθήνα Η Ακαδημία Αθηνών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας «υμνούν» την Ελληνική Διασπορά Η Ακαδημία Αθηνών και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών διοργανώνουν Ημερίδα αφιερωμένη στην Ελληνική Διασπορά, με τίτλο «Απόδημος Ελληνισμός – Η Ιστορία, το Έργο και η Προσφορά του στην Ελλάδα». Με στόχο τη σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση γύρω από την αμφίδρομη σύνδεση των Ελλήνων του Εξωτερικού με την Πατρίδα, επιχειρείται μία κατά το δυνατόν ολοκληρωμένη προσέγγιση του σύνθετου αυτού κεφαλαίου της εθνικής μας ιστορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα φιλοξενηθούν παρουσιάσεις από εξέχουσες προσωπικότητες με επίκεντρο τους τομείς των Επιστημών (Ηθικών & Πολιτικών, καθώς και Θετικών), των Τεχνών και των Γραμμάτων. Η Ημερίδα έχει υβριδικό χαρακτήρα, καθώς θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία των ομιλητών (με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων) και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση και δυνατότητα παρακολούθησης μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: http://www.academyofathens.gr/el/conferences/diaspora2021 Aναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες της Ακαδημίας Αθηνών (http://www.academyofathens.gr/el) και του Υπουργείου Εξωτερικών (https://www.mfa.gr/index.html). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα (+30) 210-6597667, 210-3664733, 210-3664771 ή να απευθυνθείτε στο e-mail [email protected] One – day Conference on Diaspora Greeks Athens, 15th November 2021 09.00 – 18.00 (Greece Time) Academy of Athens Megaron, East Chamber 28 Panepistimiou Str. Academy of Athens and General Secretariat for Greeks Abroad & Public Diplomacy celebrate the Greek Diaspora The Academy of Athens and the General Secretariat for Greeks Abroad & Public Diplomacy of the Greek Ministry of Foreign Affairs have organized a one-day conference dedicated to the Greek Diaspora, entitled "Greek Diaspora - History, Achievements and Contributions to Greece". Through this event, both institutions aim at providing an overall, objective, view on the two-way connection between Greeks or those of Greek ethnic background that live in other countries and their homeland, while providing a comprehensive approach to a multidimensional chapter of Greek national history. In this context, presentations by prominent experts and personalities will be hosted, focusing on various scientific and cultural fields - Physical Sciences, Ethical and Political Sciences, as well as Letters and the Fine Arts. The event will be held in a hybrid form, in compliance with all health protocols due to Covid-19, and will include the physical presence of most speakers and a restricted number of participants, as well as live streaming available on: http://www.academyofathens.gr/el/conferences/diaspora2021 for a world-wide audience. The event schedule can be found online on the websites of the Academy of Athens (http://www.academyofathens.gr/en) and the Greek Ministry of Foreign Affairs (https://www.mfa.gr/en/index.html). For more information, please call (+30) 210 – 65.97.667, 210 – 36.64.733, 210 – 36.64.771 or address questions to [email protected]
Παρακαλούνται όσοι Έλληνες πολίτες επιθυμούν να ανανεώσουν το διαβατήριο τους, το οποίο λήγει έως το Μάρτιο του 2022, να προσέλθουν στη Πρεσβεία, κατόπιν ραντεβού, το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους.
Προσδιορισμός χρονικού διαστήματος διενέργειας Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) για την κατάταξη/πρόσληψη υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας Με τα άρθρα 3 και 54 παρ. 2 του Ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες lούνιο - lούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠKE) για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνέχεια του από 31-05-2021 Δελτίου Τύπου, ανακοινώνεται ότι οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τους μήνες Ιούνιο - lούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, θα διεξαχθούν κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2022. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί αρχές του έτους 2022.