28/11/2022
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yurt dışından öğrenci kabulünde standartlaşmayı sağlamak üzere Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) başlatıyor
- 29 Ocak 2023’te yapılacak sınava başvurular 5 Aralık 2022 tarihine kadar yapılabilecek
- Türkçe, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 6 dilde gerçekleştirilecek sınav yurt içinde 17 ilde, yurt dışında 23 ülkede uygulanacak. Farklı ülkelerden adaylara Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına başvuruda yeni bir kolaylık getirecek ve bu ülkeler arasında Tunus da bulunmaktadır.
TR-YÖS sonuçlarının yurt dışından öğrenci kabulünde kullanılması, YÖK tarafından yükseköğretim kurumlarına tavsiye edilecek. Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri 2023 TR-YÖS, ilk defa 29 Ocak 2023’te Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek. Adaylar başvurularını, ÖSYM’nin internet adresinden veya ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilecek.
Sınavda adaylara, Sayısal Yetenek Testinden 40, Temel Matematik Testinden 40 olmak üzere toplam 80 soru sorulacak. Sınav; Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça olarak gerçekleştirilecek.
TR-YÖS’ün geçerlilik süresi sınav tarihinden itibaren iki yıl olacak.
Adaylar başvurularını, bireysel olarak https://tryos.osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.
Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi için; https://www.osym.gov.tr/TR,24125/2022.html
Türkiye'de eğitim görmek isteyen tüm Tunus'lu kardeşlerimize önemle duyurulur.