Embassy of Kosovo in Washington, DC

Embassy of Kosovo in Washington, DC Official page of the Embassy of Kosovo in Washington, DC. To see updates in your news feed, just click on 'Like'.
(20)

Operating as usual

05/20/2021
Ceremonia e dekorimit të Gardës Kombëtare të IOWA-s, me Medaljen Presidenciale Ushtarake.

On behalf of all the People of Kosovo and the Institutions of the Republic of Kosovo, President of the Republic of Kosovo, Dr. Vjosa Osmani-Sadriu, with the proposal of the Ministry of Defense, decided to award the Presidential Military Medal to the Iowa National Guard, for outstanding contribution to the development and advancement of the Kosovo Security Force.
This week the Iowa National Guard Adjutant General MG Benjamin J. Correll and his team are visiting the Republic of Kosovo. Iowa and Kosovo share a decade-long special relationship & the enduring ties between the Iowa National Guard and #KSF are at the very center of our strategic partnership.

🇽🇰🇺🇸

The Prime Minister of the Republic of Kosovo H.E. Albin Kurti met today with the Adjutant General MG Benjamin J. Correll...
05/20/2021

The Prime Minister of the Republic of Kosovo H.E. Albin Kurti met today with the Adjutant General MG Benjamin J. Correll of the Iowa National Guard.

Adjutant General MG Benjamin J. Correll and his team are visiting the Republic of Kosovo. Iowa and Kosovo share a decade-long special relationship & the enduring ties between the Iowa National Guard and #KSF are at the very center of this strategic partnership.
The State Partnership between the Republic of Kosovo and the State of Iowa is build on the foundation of the Military cooperation.

Happy to see commitments from both sides for further cooperation. 🇽🇰🇺🇸

The Prime Minister of the Republic of Kosovo H.E. Albin Kurti met today with the Adjutant General MG Benjamin J. Correll of the Iowa National Guard.

Adjutant General MG Benjamin J. Correll and his team are visiting the Republic of Kosovo. Iowa and Kosovo share a decade-long special relationship & the enduring ties between the Iowa National Guard and #KSF are at the very center of this strategic partnership.
The State Partnership between the Republic of Kosovo and the State of Iowa is build on the foundation of the Military cooperation.

Happy to see commitments from both sides for further cooperation. 🇽🇰🇺🇸

Always such a great pleasure to host the National Guard of Iowa in Kosovo! Our partnership is continuing to grow stronge...
05/18/2021

Always such a great pleasure to host the National Guard of Iowa in Kosovo! Our partnership is continuing to grow stronger. #StrongerTogether

Check out our leaders visiting Kosovo!

Today we remember Ukshin Hoti, one of the most distinguished figures of our nation. Having completed his education among...
05/16/2021

Today we remember Ukshin Hoti, one of the most distinguished figures of our nation. Having completed his education among other places also in the United States, he gave irreplaceable contribution to Kosovo’s path to freedom and independence. Since May 16, 1999, Ukshin Hoti’s family and all citizens of Kosovo are still waiting for news about his fate! After being held in prison for five years for his political activism, Ukshin Hoti was due to be released on May 16, 1999, from the Serbian prisons. 22 years from that day have passed and we are still waiting.
Ukshin Hoti was and will forever remain an inspiration, a model for those in foreign affairs and international relations, and all the representatives of our state!

Sot kujtojmë Ukshin Hotin, figurën e shquar të kombit tonë. Duke u shkolluar në mes tjerash edhe në SHBA, ai dha kontribut të pazëvendësueshëm për rrugën e Kosovës drejt lirisë dhe pavarësisë. Që nga 16 maji 1999 familja dhe të gjithë qytetarët e Kosovës janë në pritje për të mësuar për fatin e tij! Pas vuajtjes 5 vjeçare të dënimit për aktivitetin e tij politik, Ukshin Hoti duhej të lirohej me 16 maj 1999 nga burgjet e Serbisë. Kanë kaluar 22 vjet dhe ne vazhdojmë të presim!
Ukshin Hoti është dhe do të mbetet përgjithmonë frymëzim dhe model, posaçërisht për ata që merren me punë të jashtme e marrëdhënie ndërkombëtare si dhe të gjithë përfaqësuesit e shtetit tonë!

#TëGjithëveNaMungojnë
#1639

Today we remember Ukshin Hoti, one of the most distinguished figures of our nation. Having completed his education among other places also in the United States, he gave irreplaceable contribution to Kosovo’s path to freedom and independence. Since May 16, 1999, Ukshin Hoti’s family and all citizens of Kosovo are still waiting for news about his fate! After being held in prison for five years for his political activism, Ukshin Hoti was due to be released on May 16, 1999, from the Serbian prisons. 22 years from that day have passed and we are still waiting.
Ukshin Hoti was and will forever remain an inspiration, a model for those in foreign affairs and international relations, and all the representatives of our state!

Sot kujtojmë Ukshin Hotin, figurën e shquar të kombit tonë. Duke u shkolluar në mes tjerash edhe në SHBA, ai dha kontribut të pazëvendësueshëm për rrugën e Kosovës drejt lirisë dhe pavarësisë. Që nga 16 maji 1999 familja dhe të gjithë qytetarët e Kosovës janë në pritje për të mësuar për fatin e tij! Pas vuajtjes 5 vjeçare të dënimit për aktivitetin e tij politik, Ukshin Hoti duhej të lirohej me 16 maj 1999 nga burgjet e Serbisë. Kanë kaluar 22 vjet dhe ne vazhdojmë të presim!
Ukshin Hoti është dhe do të mbetet përgjithmonë frymëzim dhe model, posaçërisht për ata që merren me punë të jashtme e marrëdhënie ndërkombëtare si dhe të gjithë përfaqësuesit e shtetit tonë!

#TëGjithëveNaMungojnë
#1639

A productive meeting with the respresentatives of the Department of State today, where among others we discussed about r...
05/14/2021

A productive meeting with the respresentatives of the Department of State today, where among others we discussed about regional cooperation and initiatives. Happy with the continued support of the United States of America. 🇽🇰🇺🇸

A productive meeting with the respresentatives of the Department of State today, where among others we discussed about regional cooperation and initiatives. Happy with the continued support of the United States of America. 🇽🇰🇺🇸

Të gjithë besimtarëve muslimanë ju urojmë festën e Fiter Bajramit duke ju dëshiruar shëndet, begati dhe mirësi!Happy Eid...
05/13/2021

Të gjithë besimtarëve muslimanë ju urojmë festën e Fiter Bajramit duke ju dëshiruar shëndet, begati dhe mirësi!

Happy Eid al-Fitr to all those who celebrate. May this day be filled with health, love, and happiness for you and your families.

Të gjithë besimtarëve muslimanë ju urojmë festën e Fiter Bajramit duke ju dëshiruar shëndet, begati dhe mirësi!

Happy Eid al-Fitr to all those who celebrate. May this day be filled with health, love, and happiness for you and your families.

Looking forward to furthering our cooperation with U.S. International Development Finance Corporation. Kosovo remains co...
05/12/2021
Serbia, Kosovo, Greece Express Hope for Sustained Interest, Investment Through US Agency

Looking forward to furthering our cooperation with U.S. International Development Finance Corporation. Kosovo remains committed to a strong and strategic partnership with the USA. Thank you Ms. Natalie Liu Voice of America - VOA for the conversation with our Chargé d'Affaires Amb. Valdet Sadiku

🇽🇰🇺🇸

The U.S. federal agency dubbed America's development bank says it is working with the State Department and Congress on the overall strategy of the U.S. International Development Finance Corporation (DFC) under the Biden administration. Diplomats from Serbia, Kosovo and Greece tell VOA that their cou...

Proud!Congratulations to Dua Lipa for winning the BRIT Awards 2021 Album of the Year and Female Solo Artist for the seco...
05/11/2021

Proud!

Congratulations to Dua Lipa for winning the BRIT Awards 2021 Album of the Year and Female Solo Artist for the second time 👏

Proud!

Congratulations to Dua Lipa for winning the BRIT Awards 2021 Album of the Year and Female Solo Artist for the second time 👏

#SëBashkumëtëFortë#ZajednoSmoJači#StrongerTogether
05/08/2021

#SëBashkumëtëFortë
#ZajednoSmoJači
#StrongerTogether

Wish you all a great start to the weekend with this beautiful view from Kosovo!Credits to: Arben Llapashtica
05/07/2021

Wish you all a great start to the weekend with this beautiful view from Kosovo!

Credits to: Arben Llapashtica

Wish you all a great start to the weekend with this beautiful view from Kosovo!

Credits to: Arben Llapashtica

Today our music icon Nexhmije Pagarusha would celebrate her 88th birthday. She will always remain the nightingale of Alb...
05/07/2021

Today our music icon Nexhmije Pagarusha would celebrate her 88th birthday. She will always remain the nightingale of Albanian music!

Sot ikona e muzikës Nexhmije Pagarusha do të festonte ditëlindjen e 88-të. Përherë në kujtimet tona bilbili i muzikës shqiptare!

Today our music icon Nexhmije Pagarusha would celebrate her 88th birthday. She will always remain the nightingale of Albanian music!

Sot ikona e muzikës Nexhmije Pagarusha do të festonte ditëlindjen e 88-të. Përherë në kujtimet tona bilbili i muzikës shqiptare!

Today marks the 22nd anniversary of the passing of Professor Fehmi Agani. He was executed on May 6th, 1999 by the Serbia...
05/05/2021

Today marks the 22nd anniversary of the passing of Professor Fehmi Agani. He was executed on May 6th, 1999 by the Serbian police forces. Professor Agani was an academic, philosopher, sociologist, and one of the main creators for the movement of freedom and independence of Kosovo. Even after 22 years, we hold the belief that those responsible for the murder of Professor Agani will be brought to justice!

May the memory of Professor Agani remain eternal!

Sot shënojmë përvjetorin e 22-të të vdekjes së profesor Fehmi Aganit. Ai ishte ekzekutuar me 6 maj 1999 nga forcat policore serbe.
Fehmi Agani ishte akademik, filozof, sociolog dhe njëri prej ideatorve kryesor të lëvizjes për liri dhe pavarësi të Kosovës.
Edhe pas 22 viteve mbetemi me besimin se përgjegjësit për vrasjen e profesor Aganit do të dalin para drejtësisë!

I përjetshëm qoftë kujtimi për profesor Aganin!

Today marks the 22nd anniversary of the passing of Professor Fehmi Agani. He was executed on May 6th, 1999 by the Serbian police forces. Professor Agani was an academic, philosopher, sociologist, and one of the main creators for the movement of freedom and independence of Kosovo. Even after 22 years, we hold the belief that those responsible for the murder of Professor Agani will be brought to justice!

May the memory of Professor Agani remain eternal!

Sot shënojmë përvjetorin e 22-të të vdekjes së profesor Fehmi Aganit. Ai ishte ekzekutuar me 6 maj 1999 nga forcat policore serbe.
Fehmi Agani ishte akademik, filozof, sociolog dhe njëri prej ideatorve kryesor të lëvizjes për liri dhe pavarësi të Kosovës.
Edhe pas 22 viteve mbetemi me besimin se përgjegjësit për vrasjen e profesor Aganit do të dalin para drejtësisë!

I përjetshëm qoftë kujtimi për profesor Aganin!

Photos from Consulate of the Republic of Kosovo in Des Moines, IA's post
05/03/2021

Photos from Consulate of the Republic of Kosovo in Des Moines, IA's post

Happy Orthodox Easter to all those who celebrate. May this day bring you renewed hope, faith and joy!
05/02/2021

Happy Orthodox Easter to all those who celebrate. May this day bring you renewed hope, faith and joy!

Happy Orthodox Easter to all those who celebrate. May this day bring you renewed hope, faith and joy!

Photos from Consulate of the Republic of Kosovo in Des Moines, IA's post
05/01/2021

Photos from Consulate of the Republic of Kosovo in Des Moines, IA's post

Join us today!
05/01/2021

Join us today!

DO NOT FORGET to watch us live today for #WomeninEnergy Graduation Ceremony from 5:00 PM.

Honored to have The President of the Republic of Kosovo, Madam Vjosa Osmani, Acting Chief Executive Officer of Millennium Challenge Corporation - MCC Mahmoud Bah, Chief of Mission at the Consulate of Kosovo in Des Moines, Artan Duraku, the Ambassador of Kosovo to the United States of America, Valdet Sadiku, and the President of DMACC - Ankeny Campus Rob Denson, attend the ceremony and address our 27 #WomeninEnergy!

https://dmacc.link/live

Photos from Consulate of the Republic of Kosovo in Des Moines, IA's post
05/01/2021

Photos from Consulate of the Republic of Kosovo in Des Moines, IA's post

04/30/2021

There are many exciting developments in the education field between Kosovo and Iowa. Here, Ms. Kristi Marchesani is talking with both Ambassador Sadiku and AmCham Executive Director Arian Zeka to introduce University of Northern Iowa to them. University of Northern Iowa is proposing a 2+2 program which would give Kosovo students a chance to receive a dual degree, one from their home institution in Kosovo and also from the Iowa-based school of University of Northern Iowa.

Gjatë vizitës në Iowa, Ambasadori Sadiku u taku edhe me universitet të ndryshme publike dhe private të Shtetit të Iowa-së.
Takim i veçantë u mbajt me Znj. Kristi Marchesani nga Universiteti i Iowa-së Veriore dhe Drejtorin Ekzekutiv të Odes Ekonomike Amerikane në Prishtinë z. Arian Zeka, të cilët biseduan për një bashkëpunim me të thellë në mes të institucioneve të arsimit në Kosovë dhe këtij universiteti, pasi tashme veç se ekziston një marrëveshje bashkëpunimi në mes të MASHT dhe UNI.
Përveç tjerash, u diskutua edhe për mundësin e shkëmbimit të studentëve nga Kosova dhe UNI. Mundësia e bashkëpunimit është me programin 2+2 që nënkupton se pas përfundimit dy vjeçar në njërin nga universitete të Kosovës, studentet mund të vazhdojnë studimet në këtë universitet prestigjioz për dy vitet e ardhshme më shpenzimet e njëjta të universitetin bazë dhe anasjelltas si dhe mund të posedojnë diplomë nga ky universitetet.

Photos from Consulate of the Republic of Kosovo in Des Moines, IA's post
04/30/2021

Photos from Consulate of the Republic of Kosovo in Des Moines, IA's post

Photos from Consulate of the Republic of Kosovo in Des Moines, IA's post
04/30/2021

Photos from Consulate of the Republic of Kosovo in Des Moines, IA's post

Mardhëniet mes Republikës së Kosovës dhe Shtetit të Iowa-s filluan në vitin 2011 kur Forca e Sigurisë së Kosovës dhe Gar...
04/30/2021

Mardhëniet mes Republikës së Kosovës dhe Shtetit të Iowa-s filluan në vitin 2011 kur Forca e Sigurisë së Kosovës dhe Garda Kombëtare e Iowa-s u bënë partnerë përmes Programit të Partneritetit Shtetëror të Byrosë Kombëtare të Gardës. Sot Ambasadori Sadiku takoi Gjeneralin Adjutant Corell në Selinë e Forcave të Përbashkëta në Johnston. Kosova e vlerëson shumë marrëdhënien e saj me Gardën Kombëtare të Iowa-s.

Ambassador Sadiku arrived to Iowa and has a busy schedule of meetings. Pictured here he is with Paul Pate, Secretary of ...
04/30/2021

Ambassador Sadiku arrived to Iowa and has a busy schedule of meetings. Pictured here he is with Paul Pate, Secretary of State. Secretary Pate is a early supporter of the Kosovo-Iowa relationship, hosting several dignitaries through the years.

Sot Federata Panshqiptare e Amerikës Vatra në Bronx, New York, feston 109 vjetorin e themelimit të saj.   Gjithmonë mirn...
04/28/2021

Sot Federata Panshqiptare e Amerikës Vatra në Bronx, New York, feston 109 vjetorin e themelimit të saj.
Gjithmonë mirnjohës për kontributin dhe ruajtjen e vlerave shqiptare!

Today the Pan-Albanian Federation of America Vatra in the Bronx, New York, celebrates the 109th anniversary of its founding.
Forever thankful for the contribution and preservation of Albanian values!

Sot Federata Panshqiptare e Amerikës Vatra në Bronx, New York, feston 109 vjetorin e themelimit të saj.
Gjithmonë mirnjohës për kontributin dhe ruajtjen e vlerave shqiptare!

Today the Pan-Albanian Federation of America Vatra in the Bronx, New York, celebrates the 109th anniversary of its founding.
Forever thankful for the contribution and preservation of Albanian values!

To mark the National Missing Persons Day, citizens of Kosovo turned their lights off for 5 minutes, to empathize with th...
04/27/2021

To mark the National Missing Persons Day, citizens of Kosovo turned their lights off for 5 minutes, to empathize with the pain and darkness in which the relatives of 1,639 missing persons have been living since 1999. Still waiting for justice!

Për të shënuar Ditën Kombëtare të Personave të Zhdukur, qytetarët e Kosovës i fikën dritat për 5 minuta, për të bashkëndjerë me dhimbjen dhe errësirën në të cilën jetojnë familjarët e 1,639 personave të zhdukur që nga viti 1999. Në pritje të drejtësisë! #TëGjithëveNaMungojnë

To mark the National Missing Persons Day, citizens of Kosovo turned their lights off for 5 minutes, to empathize with the pain and darkness in which the relatives of 1,639 missing persons have been living since 1999. Still waiting for justice!

Për të shënuar Ditën Kombëtare të Personave të Zhdukur, qytetarët e Kosovës i fikën dritat për 5 minuta, për të bashkëndjerë me dhimbjen dhe errësirën në të cilën jetojnë familjarët e 1,639 personave të zhdukur që nga viti 1999. Në pritje të drejtësisë! #TëGjithëveNaMungojnë

"The United States stands ready to support work towards a comprehensive, binding normalization agreement between Kosovo ...
04/27/2021
U.S. Commitment to the Western Balkans - United States Department of State

"The United States stands ready to support work towards a comprehensive, binding normalization agreement between Kosovo and Serbia, centered on mutual recognition, that lays the foundations for lasting cooperation and prosperity."

The U.S. is committed to supporting the countries of the Western Balkans on their path to European integration and membership in key European and Euro-Atlantic institutions.

Great meeting with Senator Joni Ernst, where we discussed further enhancing the cooperation between Sister States - Koso...
04/25/2021

Great meeting with Senator Joni Ernst, where we discussed further enhancing the cooperation between Sister States - Kosovo and Iowa. We are proud and grateful for a close and important partnership we have with the State of Iowa. 🇽🇰🇺🇸

Takim i përzemërt me Senatoren Joni Ernst, ku biseduam për thellimin e bashkëpunimit në mes të shteteve simotra - Kosova dhe Iowa. Jemi krenarë dhe mirënjohës për partneritetin e ngushtë dhe të rëndësishëm që kemi me Shtetin e Iowa-s. 🇽🇰🇺🇸

Ministry of Foreign Affairs and Diaspora - Republic of Kosovo

Photos from Ministry of Foreign Affairs and Diaspora - Republic of Kosovo's post
04/23/2021

Photos from Ministry of Foreign Affairs and Diaspora - Republic of Kosovo's post

Photos from Ministry of Foreign Affairs and Diaspora - Republic of Kosovo's post
04/22/2021

Photos from Ministry of Foreign Affairs and Diaspora - Republic of Kosovo's post

Sot në Ambasadën e Republikës së Kosovës në SHBA, Ambasadori Valdet Sadiku dhe Koloneli Ilir Qeriqi u takuan me Drejtori...
04/21/2021

Sot në Ambasadën e Republikës së Kosovës në SHBA, Ambasadori Valdet Sadiku dhe Koloneli Ilir Qeriqi u takuan me Drejtorin James Reston nga Departamenti i Mbrojtjes. Me këtë rast u vlerësua mbështetja e parezervë e Departamentit të Mbrojtjes dhe u zotuam për hapat e ardhshëm të bashkëpunimit në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë. 🇽🇰🇺🇸

Today at the Embassy of the Republic of Kosovo in the US, Ambassador Valdet Sadiku and Colonel Ilir Qeriqi met with Director James Reston from the Department of Defense. On this occasion we appreciated the unwavering support from the Department of Defense and we committed to further our cooperation in the field of security and defense. 🇽🇰🇺🇸

Sot në Ambasadën e Republikës së Kosovës në SHBA, Ambasadori Valdet Sadiku dhe Koloneli Ilir Qeriqi u takuan me Drejtorin James Reston nga Departamenti i Mbrojtjes. Me këtë rast u vlerësua mbështetja e parezervë e Departamentit të Mbrojtjes dhe u zotuam për hapat e ardhshëm të bashkëpunimit në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë. 🇽🇰🇺🇸

Today at the Embassy of the Republic of Kosovo in the US, Ambassador Valdet Sadiku and Colonel Ilir Qeriqi met with Director James Reston from the Department of Defense. On this occasion we appreciated the unwavering support from the Department of Defense and we committed to further our cooperation in the field of security and defense. 🇽🇰🇺🇸

Address

2175 K Street NW
Washington D.C., DC
20037

General information

If you have questions about passports and travel documents please contact the Consulate General of Kosovo in New York, or visit our website: http://www.ambasada-ks.net/us/ Comments posted on this page are the views of individuals and do not represent the views of the Embassy of Kosovo. Please note that any offensive comments will be deleted.

Opening Hours

Monday 09:00 - 17:00
Tuesday 09:00 - 17:00
Wednesday 09:00 - 17:00
Thursday 09:00 - 17:00
Friday 09:00 - 17:00

Telephone

(202) 450-2130

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Embassy of Kosovo in Washington, DC posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Embassy of Kosovo in Washington, DC:

Videos

Nearby government services


Other Public & Government Services in Washington D.C.

Show All